108 napüdvözlet az őszi napforduló estéjén

hét23szep20:00hét21:30108 napüdvözlet az őszi napforduló estéjén

A rendezvény részletei

Itt az ősz, hiszen egyre többször fordulunk vissza reggel az esernyőért és az esti kutyasétáltatásból vagy bringázásból is már a lebukó nap vöröslő fényében érünk haza A csillagászati ősz azonban szeptember 21. (valójában általában 22-én vagy 23-án) kezdődik: ezt nevezzük „őszi napéjegyenlőségnek”. Ekkor a nappal és az éjszaka mindenhol ugyanannyi ideig tart, ennek oka, hogy a Nap 90 fok magasan delel az Egyenlítő felett. A fény, a Nap erejének, tüzének csökkenése elérte az egyensúly állapotát: a nappal és az éjszaka egyforma hosszú.

Ezen a napon test-lélek-szellem energiák harmóniarezgései is kiegyenlítődnek, ekkor elkezdődik egy olyan időszak, ami a befelé irányuló figyelemről, a megemlékezésről, az elmúlásról szól. A természet is megünnepli az elmúlást és pompázatosan színes ruhát ölt. Népi hagyomány szerint az őszi napéjegyenlőség termékenységi ünnep volt, a bőség, gyarapodás kérésének időszaka.

Ezen a napon egy különleges gyakorlásra hívlak meg Titeket a Jógastúdiónkba. 108 napüdvözlettel lépjünk át az egyre hosszabb esték időszakába, a könyvolvasás, gőzölgő teák, hosszú beszélgetések heteibe.

Várunk szeretettel 2019.szeptember 23-án hétfőn 8 órakor

A megszokott bérlet vagy jógaóra árak érvényesek ezen a napon is.

Szervező

Napos Oldal Jógastúdió és Kreatív Műhely

dejongemoni@gmail.com 6060 Tiszakécske Tiszasor 32.

Learn More