20ÓZE20: A Corvina Consort Énekegyüttes koncertje

vas19júl19:00vas20:3020ÓZE20: A Corvina Consort Énekegyüttes koncertje

A rendezvény részletei

Corvina Consort Énekegyüttes

 A Corvina Consort repertoárján öt évszázad egyházi és világi, vokális művei szerepelnek. Tagjai fiatal művészek, akik más jelentős régizenét játszó együttesekkel is rendszeresen szerepelnek itthon és külföldön. Több rádió-, televízió- és lemezfelvétel közreműködői.

Az együttes nagysikerű koncerteket adott különböző hazai- és külföldi fesztiválokon (Ausztria, Lengyelország, Németország, Olaszország, Észtország, Finnország, Románia, Belgium, Kanada, Franciaország, Szlovákia stb.) A Corvina Consort megjelent CD lemezei számos kedvező nemzetközi kritikát és díjat kaptak (CHOC díj – 1999., 2008., MIDEM Classical Awards nevezés – 2008., TOP10 CD’s of the Year – 2001., 2004. stb.)

Nemzetközi sikereiken túl a hazai hangverseny-életben is jelentős szerepet töltenek be.

Tagok: Andrejszki Judit, Demjén András, Draskóczy Balázs, Kalmanovits Zoltán, Pászti Károly, Pintér Ágnes.

Az Ókécskei Zenés Esték 20 éves jubileumi évada TOP-7.1.1-16-H-120-3 azonosítószámú, „Hagyományos, kulturális és közösségi rendezvények, rendezvénysorozatok szervezése” helyi felhívás keretén belül valósul meg.

Mindenkit nagy szeretettel várunk!

Idő

(Vasárnap) 19:00 - 20:30

Helyszín

Református templom, Tiszakécske

6060 Tiszakécske Templom tér

Szervező

Ókécskei Zenés Esték

Az Ókécskei Zenés Esték sorozat a tiszakécskei református templom orgonájának 2000-ben történt felújításával vette kezdetét Hegedűs Béla esperes-lelkipásztor kezdeményezésére azzal a céllal, hogy az új hangszer köré zeneértő lelki közösség is alakuljon. Tiszakécske lakossága azóta számos értékes egyházzenei áhítatnak és koncertnek lehetett fültanúja, melyeken hazánk és a világ jelentős orgonistái és muzsikusai irányíthatták a gyülekezet figyelmét az örökkévaló dolgokra, s mindezek teremtőjére: Istenre. A sorozat művészeti vezetésével Méhes Balázs orgonaművészt bízta meg a gyülekezet. Hangversenyeink ingyenesek, de a látogatók és a helyi vállalkozók hozzájárulhatnak a rendezvénysorozat költségeihez. További támogatóink: Tiszakécske Város Önkormányzata, Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár, Álomfogó Alapítvány, Nemzeti Kulturális Alap, Duna Aszfalt Kft., Barack Thermal Hotel és Spa****, Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő, Andritz Kft., Bypol Bt., Ókécskei Csárda, Kristóf Márta mézesbábos, Kécske Nyomda Kft., SoósPress További információ: 20/551-3261Cséplő Noémi 20/551-3261

Learn More