20ÓZE20: Dávid István orgonakoncertje

vas18okt16:00vas17:3020ÓZE20: Dávid István orgonakoncertje

A rendezvény részletei

Dr. Dávid István orgonaművész, a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karának tanszékvezető tanára, a Nagykőrösi Református Egyházközség orgonaművész-kántora, 1949-ben született Székelyudvarhelyen. 1972-ben végzett a Kolozsvári Zeneakadémián. Tanulmányait külföldi mesterkurzusokon folytatta J. E. Köhler és Jean Guillou tanítványaként (Weimar, Rotterdam, Alpe d’Huez). Európa számos országában hangversenyezett. Orgonatörténeti kutatási munkái és 1996-ban Erdély műemlék orgonáiról írt díjnyertes könyve nevét organológusként is ismertté tették. Szakmai irányítása alapján épült újjá a nagykőrösi református templom orgonája. 2002-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Egyházzenei Tanszékén doktorált, az erdélyi orgonatörténet témakörében. Disszertációjának címe: Erdély XVIII. századi orgonaépítészete és hatása a magyar református egyházban. A Magyarországi Református Egyház orgona-felügyelője és a Doktorok Kollégiuma Egyházzenei Szekciójának elnöke.

Az Ókécskei Zenés Esték 20 éves jubileumi évada TOP-7.1.1-16-H-120-3 azonosítószámú, „Hagyományos, kulturális és közösségi rendezvények, rendezvénysorozatok szervezése” helyi felhívás keretén belül valósul meg.

Mindenkit nagy szeretettel várunk!

Idő

(Vasárnap) 16:00 - 17:30

Helyszín

Református templom, Tiszakécske

6060 Tiszakécske Templom tér

Szervező

Ókécskei Zenés Esték

Az Ókécskei Zenés Esték sorozat a tiszakécskei református templom orgonájának 2000-ben történt felújításával vette kezdetét Hegedűs Béla esperes-lelkipásztor kezdeményezésére azzal a céllal, hogy az új hangszer köré zeneértő lelki közösség is alakuljon. Tiszakécske lakossága azóta számos értékes egyházzenei áhítatnak és koncertnek lehetett fültanúja, melyeken hazánk és a világ jelentős orgonistái és muzsikusai irányíthatták a gyülekezet figyelmét az örökkévaló dolgokra, s mindezek teremtőjére: Istenre. A sorozat művészeti vezetésével Méhes Balázs orgonaművészt bízta meg a gyülekezet. Hangversenyeink ingyenesek, de a látogatók és a helyi vállalkozók hozzájárulhatnak a rendezvénysorozat költségeihez. További támogatóink: Tiszakécske Város Önkormányzata, Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár, Álomfogó Alapítvány, Nemzeti Kulturális Alap, Duna Aszfalt Kft., Barack Thermal Hotel és Spa****, Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő, Andritz Kft., Bypol Bt., Ókécskei Csárda, Kristóf Márta mézesbábos, Kécske Nyomda Kft., SoósPress További információ: 20/551-3261
Cséplő Noémi 20/551-3261

Learn More