2020, február

vas16feb16:0017:3020ÓZE20: Karasszon Dénes és Várallyay Ágnes kamarakoncertje16:00 - 17:30 Református templom, Tiszakécske

A rendezvény részletei

Az Ókécskei Zenés Esték 20 éves jubileumi évadának februári koncertjén két fantasztikus művész játékában gyönyörködhet a közönség.

Karasszon Dénes zenészcsaládban született Debrecenben. Egyszerre zenekari művész és szólista. A Magyar Állami Operaház és a Sava-ria Barokk Zenekar csellistája. Doktori értekezését Richard Strauss, az operaszerző címmel írta. Szívesen játszik a zeneirodalom korábbi korszakaiból éppúgy, mint kortárs zenei darabokat.
Várallyay Ágnes 1989-ben zongoraművészi, 1993-ban csembalóművészi diplomát szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Rendszeresen koncertezik itthon és külföldön is szólistaként és kamaramuzsikusként, zongora- és csembalóművészként egyaránt. Számos Hungaroton lemez közreműködője.

A rendezvény a TOP-7.1.1-16-H-120-3 azonosítószámú, „Hagyományos, kulturális és közösségi rendezvények, rendezvénysorozatok szervezése” helyi felhívás keretén belül valósul meg.

Mindenkit nagy szeretettel várunk!

Idő

(Vasárnap) 16:00 - 17:30

Helyszín

Református templom, Tiszakécske

6060 Tiszakécske Templom tér

Szervező

Ókécskei Zenés EstékAz Ókécskei Zenés Esték sorozat a tiszakécskei református templom orgonájának 2000-ben történt felújításával vette kezdetét Hegedűs Béla esperes-lelkipásztor kezdeményezésére azzal a céllal, hogy az új hangszer köré zeneértő lelki közösség is alakuljon. Tiszakécske lakossága azóta számos értékes egyházzenei áhítatnak és koncertnek lehetett fültanúja, melyeken hazánk és a világ jelentős orgonistái és muzsikusai irányíthatták a gyülekezet figyelmét az örökkévaló dolgokra, s mindezek teremtőjére: Istenre. A sorozat művészeti vezetésével Méhes Balázs orgonaművészt bízta meg a gyülekezet. Hangversenyeink ingyenesek, de a látogatók és a helyi vállalkozók hozzájárulhatnak a rendezvénysorozat költségeihez. További támogatóink: Tiszakécske Város Önkormányzata, Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár, Álomfogó Alapítvány, Nemzeti Kulturális Alap, Duna Aszfalt Kft., Barack Thermal Hotel és Spa****, Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő, Andritz Kft., Bypol Bt., Ókécskei Csárda, Kristóf Márta mézesbábos, Kécske Nyomda Kft., SoósPress További információ: 20/551-3261Cséplő Noémi 20/551-3261

X