Fókuszban a vállak - Iyengar jógaműhely

szo05jún10:30szo13:30Fókuszban a vállak - Iyengar jógaműhely

A rendezvény részletei

Újra Iyengar műhely Tiszakécskén!
Az első alapozó gyakorlás és a vírushelyzet miatt kialakult hosszú szünet után újabb műhely során folytathatod vagy kezdheted el ennek a metódusnak a megismerését.
Az Iyengar jóga a test egyvonalúságára törekszik, és ennek elérésére használ eszközöket (pl.: heveder, fatégla, kötél, pléd, stb.), hogy az egyéni szükségleteknek megfelelően, egyénre szabva a leginkább megközelítse a tökéletes pózt.
A műhelyen betekintést nyerhetsz a metódus alapjaiba, ez alkalommal fókuszban a vállak lesznek, de természetesen mint minden jógaóra egy komplex gyakorlást fog nyújtani. A műhely relaxációval zárul.
Ki volt B.K.S. Iyengar?
B. K. S. Iyengar 1918-ban született Bellurban egy szegény család sarjaként. A szegénység betegségekkel (malária, tífusz, TBC) karöltve nyomta rá bélyegét fiatal éveire. Krisnamacsárjával való találkozása indította el a jóga útján, s előbb a Guruja útmutatásait követve tanult, majd egy teljesen komplett saját rendszert – az IYENGAR JÓGÁT – fejlesztette ki évtizedek alatt. Betegségeiből kigyógyulva, testét laboratóriumként használva saját tapasztalatain keresztül tökéletesítette éleslátását, bölcsességét. Nyugatra érkezése után keresők ezreinek adott lehetőséget az önmegismerés terén világszerte. Iskolák százai fémjelzik metódusa letisztultságát, sziklaszilárd alapjait. 90 éves kora után is még napi három óra ászana- és egy óra pránájáma gyakorlást folytatott. 2014. augusztus 20-án hagyta el testét, de a tradíció melyet teremtett, lánya Geeta, fia Prashant és unokája Abhijata által tovább él. (forrás: iyengar.hu)
Gyere ha:
már ismered ezt a precíz, biztonságos, progresszív metódust vagy
már régóta kipróbálnád, de eddig még nem volt rá alkalmad,
kezdő vagy haladó jógázó vagy, és szívesen megismernéd az Iyengar metódust,
szeretnéd kicsit tágítani a határaidat.
Az eseményen a korona vírus elleni védettség igazolásával lehet látogatni.
Helyszín: Napos Oldal Jógastúdió, Tiszakécske, Balassi utca 23
Időpont: 2021. június 5. szombat 10:30-13:30
Oktató: Tolner Mária okleveles Iyengar jóga oktató
Ár: 6000 Ft június 1-ig befizetve/ 6500 Ft június 1-től min 8, max. 18 fő
Regisztráció privát üzenetben vagy a honlapon:
https://www.naposoldaljogastudio.com/
Gombos Nóra, tel: 06 70 7083011

Szervező

Napos Oldal Jógastúdió és Kreatív Műhely

dejongemoni@gmail.com 6060 Tiszakécske Tiszasor 32.

Learn More