2020, augusztus

vas30aug10:0016:00Kézilabda - Megyei mini Final410:00 - 16:00 Kosár-, kézilabda Sportcsarnok

A rendezvény részletei

A Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség 2020. májusában rendezte volna meg a megyei férfi és női bajnokság négyes döntőjét. A vírushelyzet miatt erre nem volt lehetőségünk, azonban most a 2020/21. évi bajnokság nyitányaként a tabella akkori állása szerint megrendezzük a négyes döntő párosításait.

Elsőként 2020. augusztus 30-án Tiszakécskén kerül sor a férfiak küzdelmére, ahol a Tiszakécske, a Soltvadkert, a Kiskunhalas és a Kecskemét férfi csapatával találkozhatnak. Az eseményre a belépő 200 Ft, mellyel a tiszakécskei Fogd a kezem alapítványt támogathatják a kilátogató szurkolók.

A Fogd a Kezem Alapítvány tiszakécskei székhelyű alapítvány. 1991 óta végezik  tevékenységüket. Elsősorban hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésével, oktatásukhoz és nevelésükhöz szükséges eszközök, fejlesztő játékok és programok beszerzésével és megvalósításával foglalkozik. Az alapítvány a Tiszakécskei Móricz Zsigmond Általános Iskola és Gimnázium Eltérő Tantervű Tagiskolájában, többségében hátrányos helyzetű tanulók társadalmi különbségeinek leküzdésében nyújt segítséget. Működésük költségeire eddig többségében adományokból és a felajánlható adó 1%-ából állt rendelkezésükre forrás. Kiemelt céljuk a pedagógiai munka segítése, a pedagógiai célok elérésében igyekszenek segíteni a különböző háttérrel rendelkező tanulók esélyegyenlőségének a megteremtését. Az alapítvány nagy hangsúlyt fektet a gyermekek élményszerű oktatásának támogatására, a gyermekek közösségi programokba való belevonására, a helyi adottságok és lehetőségek megtalálására. Kifejezetten fontosnak tartják a hagyományok ápolását, a gyermekek kultúrához, sporthoz való hozzáférhetőségének a biztosítását, a közösségi rendezvényekre való eljutásukat és azokon való aktív részvételüket is. Több teljesen nyitott sportrendezvénnyel támogatták a gyermekek sporthoz való hozzáférését Tiszakécskén. Pályázatokkal törekszünk az alapítvány eszközrendszerét fejleszteni.

A torna programja:

10:00 STE BS Plastic – Euroscale Kecskemét

11:30 Balogh Tészta TVSE – Kiskunhalas UKSC

13:00 Bronz mérkőzés

14:30 Döntő

X