Ókécskei Zenés Esték: Mali Katalin és Navratil Andrea koncertje

szo19jún19:00szo20:00Ókécskei Zenés Esték: Mali Katalin és Navratil Andrea koncertje

A rendezvény részletei

Hosszú szünet után újra koncertre várjuk az érdeklődőket az Ókécskei Zenés Esték sorozatban.
Június 19-én 19 órakor tartandó koncertünkön egy összeszokott páros, Mali Katalin orgonaművész és Navratil Andrea népénekes lesz a vendégünk.
Mali Katalin 1977-ben született Kiskunfélegyházán. Kecskeméten a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában orgona, angol nyelvű szolfézs-zeneelmélet és karvezetés szakon érettségizett. Orgonatanára Révész László volt. 1996-ban felvételt nyert a budapesti Zeneakadémiára, ahol 2001-ben szerzett orgonaművész, -tanár diplomát Ruppert István és Pálúr János növendékeként. Ugyanebben az évben szerzett zeneelmélet diplomát, majd tanulmányait Münchenben folytatta Franz Lehrndorfer professzornál. 2002-től a Tihanyi Bencés Apátság orgonaművésze, a veszprémi Csermák Antal Zeneiskola orgonatanára valamint a tihanyi Illyés Gyula Általános és Zeneiskola zongora és szolfézstanára. 2009 óta a Veszprémi Érsekség Kántorképzőjének orgonatanára. A Tihanyi Bencés Apátsági Templom Kórusának orgonakísérője. Szoros kapcsolatot ápol a magyar népzenével.
Navratil Andrea népdalénekes, tanár, mesemondó, ökológus: a Kobzos együttes és a Fonó zenekar mellett az Igriczek együttes tagja, a Duna Művészegyüttes szólóénekese, Berecz András műsorainak, valamint a Békás banda, az Eszterlánc és a Tallabille zenekarnak meghívott vendégénekese, a Fölszállott a páva tehetségkutató verseny felkészítő mestere. Számos népzenei rendezvény és verseny győztese, nívódíjasa, a Népművészet Ifjú Mestere, Tornalja díszpolgára. 2016 szeptemberében az MMA Népművészeti Tagozata a magyar népművészet életben tartásáért és továbbörökítéséért végzett tevékenységéért, áldozatos közösségformáló munkája elismeréseként kitüntette az MMA Elismerő oklevelével; a táncházmozgalom érdekében kifejtett munkája és zenepedagógusi tevékenysége elismeréseként 2017 tavaszán Táncház Érmet kapott. Rendszeresen tanít továbbképzéseken, nyári táborokban. A Hagyományok Háza meghívott szakoktatója.
Közös koncertjükre az alábbi programmal készülnek:
D. Buxtehude: F-dúr toccata BuxWV 157
Nagypataki Kyrie
G. Frescobaldi: Messa alternatim con canto gregoriano
Paradicsom kőkertjibe, Jővel Szentlélek Úristen
J. J. Froberger: Canzona V
Krisztus Urunknak
J Pachelbel: d-moll preludium, fuga és ciacona
O surrexit Christus – Zsigmond-kori töredék
A koncert a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jön létre.
A koncert ingyenesen látogatható, az alkalmon az istentiszteleteken elvárt járványügyi előírások betartásával lehet részt venni.

Idő

(Szombat) 19:00 - 20:00

Helyszín

Református templom, Tiszakécske

6060 Tiszakécske Templom tér

Szervező

Ókécskei Zenés Esték

Az Ókécskei Zenés Esték sorozat a tiszakécskei református templom orgonájának 2000-ben történt felújításával vette kezdetét Hegedűs Béla esperes-lelkipásztor kezdeményezésére azzal a céllal, hogy az új hangszer köré zeneértő lelki közösség is alakuljon. Tiszakécske lakossága azóta számos értékes egyházzenei áhítatnak és koncertnek lehetett fültanúja, melyeken hazánk és a világ jelentős orgonistái és muzsikusai irányíthatták a gyülekezet figyelmét az örökkévaló dolgokra, s mindezek teremtőjére: Istenre. A sorozat művészeti vezetésével Méhes Balázs orgonaművészt bízta meg a gyülekezet. Hangversenyeink ingyenesek, de a látogatók és a helyi vállalkozók hozzájárulhatnak a rendezvénysorozat költségeihez. További támogatóink: Tiszakécske Város Önkormányzata, Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár, Álomfogó Alapítvány, Nemzeti Kulturális Alap, Duna Aszfalt Kft., Barack Thermal Hotel és Spa****, Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő, Andritz Kft., Bypol Bt., Ókécskei Csárda, Kristóf Márta mézesbábos, Kécske Nyomda Kft., SoósPress További információ: 20/551-3261
Cséplő Noémi 20/551-3261

Learn More