Stabil alapok - Iyengar jóga műhely

szo10okt10:00szo13:00Stabil alapok - Iyengar jóga műhely

A rendezvény részletei

Az Iyengar jóga a test egyvonalúságára törekszik, és ennek elérésére használ eszközöket (pl.: heveder, fatégla, kötél, pléd, stb.), hogy az egyéni szükségleteknek megfelelően, egyénre szabva a leginkább megközelítse a tökéletes pózt.

A műhelyen betekintést nyerhetsz a metódus alapjaiba, ez alkalommal zömében álló pózokkal találkozol majd, de lesznek ülő-, és csavaró pózok, támogatott hátrahajlások is. A műhely relaxációval zárul.

Ki volt B.K.S. Iyengar?
B. K. S. Iyengar 1918-ban született Bellurban egy szegény család sarjaként. A szegénység betegségekkel (malária, tífusz, TBC) karöltve nyomta rá bélyegét fiatal éveire. Krisnamacsárjával való találkozása indította el a jóga útján, s előbb a Guruja útmutatásait követve tanult, majd egy teljesen komplett saját rendszert – az IYENGAR JÓGÁT – fejlesztette ki évtizedek alatt. Betegségeiből kigyógyulva, testét laboratóriumként használva saját tapasztalatain keresztül tökéletesítette éleslátását, bölcsességét. Nyugatra érkezése után keresők ezreinek adott lehetőséget az önmegismerés terén világszerte. Iskolák százai fémjelzik metódusa letisztultságát, sziklaszilárd alapjait. 90 éves kora után is még napi három óra ászana- és egy óra pránájáma gyakorlást folytatott. 2014. augusztus 20-án hagyta el testét, de a tradíció melyet teremtett, lánya Geeta, fia Prashant és unokája Abhijata által tovább él. (forrás: iyengar.hu)

Gyere ha:
– már ismered ezt a precíz, biztonságos, progresszív metódust vagy
– már régóta kipróbálnád, de eddig még nem volt rá alkalmad,
– kezdő vagy haladó jógázó vagy, és szívesen megismernéd az Iyengar metódust,
– szeretnéd kicsit tágítani a határaidat.

Helyszín: Napos Oldal Jógastúdió, Tiszakécske
Időpont: 2020. október 10. szombat 10:00-13:00
Oktató: Tolner Mária okleveles Iyengar jóga oktató
Ár: 5000 Ft október 3-ig befizetve/ 5500 október 4-től min 7, max. 12 fő
Regisztráció privát üzenetben vagy a honlapon:
https://www.naposoldaljogastudio.com/
Gombos Nóra, tel: 06 70 7083011

Szervező

Napos Oldal Jógastúdió és Kreatív Műhely

dejongemoni@gmail.com 6060 Tiszakécske Tiszasor 32.

Learn More